Gyermekágy – ki jöjjön látogatni?

Gyermekágy – ki jöjjön látogatni?

A kisbaba világra jötte után bizonyára sokan szeretnék őt üdvözölni és meglátogatni benneteket az otthonotokban. Ma már sokkal kevésbé kötnek minket a hagyományok, mint anyáink korában, amikor bizonyos családtagoknak, munkatársaknak, ismerősöknek „illett” megnézni az újszülöttet. Mára fontosabbá vált, hogy inkább azok legyenek az anyával, akikkel őszinte lehet, akiket szeret, akikkel nem kell viselkednie.

Készülj a gyermekágyra!

Babalátogatási 1×1

A gyermekágy időszakában, azaz az első hat hétben a kisbabáddal leginkább nyugalomra és a mindennapi rutin kialakítására van szükségetek, ezért nem túl szerencsés, ha a szűkebb családon kívül más is meglátogat benneteket. Határozd meg te, hogy kit szeretnél meghívni, és előre egyeztessétek le, mikor és meddig látjátok szívesen a vendégeket. Természetesen nagyon fontos, hogy egészségesek legyenek a látogatók, hiszen a gyenge immunrendszere miatt könnyen elkaphat bármilyen betegséget a kisbabád. Ezért mindig kérd meg őket, hogy megérkezésük után mossanak kezet, csak azután jöjjenek a baba közelébe. Döntsd el előre, hogy szívesen odaadod-e a babát a vendégeknek, és ha nem, tudasd velük. Ha éppen alszik a baba, amikor megérkeznek, ne ébreszd fel, ne zavarja meg semmi a napi ritmusát.

Segítő látogatók

Senki nem várhatja el egy nemrégen szült anyától, hogy a magazinok idealizált fotóira hasonlító külsővel és csilivili lakással várja a látogatókat. Ebben az időszakban a legfontosabb dolgod a pihenés és nem a házimunka, ezért tehát olyan emberekkel érdemes körülvenned magadat, akiktől akár azt is kérheted, hogy mosogassanak el, végezzenek egy gyors piperetakarítást, esetleg vásároljanak be odafelé menet, vagy lepjenek meg egy finom étellel. De abban is segíthetnek, ha a nagyobb testvért elviszik a játszótérre, esetleg sétálni, vagy játszanak vele a szobájában. Nagyon jó lenne, ha olyan ember lenne veled a gyermekágyas időszakban és a vendégek érkezésekor, akinek van tapasztalata a babákkal, és tud segíteni az ellátásában. Ez biztonságot adhat és megtapasztalhatod, hogy nem vagy egyedül a gondjaiddal.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Name*

Email

Website