Orgazmikus szülés

Orgazmikus szülés

„…amikor a szülés testi és érzelmi értelemben teljes mértékben örömteli élmény, azt orgazmikus szülésnek nevezzük.”

Elizabeth Davis és Debra Pascali-Bonaro könyvének ajánlója.Orgazmikus szülés

A könyv címe figyelemfelkeltően meghökkentő, sokakat talán zavarba is hoz, mert az anyaságot nehéz összekapcsolni a „buja nő” képével. Akit zavarba ejt ez a szó, nyugodtan helyettesítheti az örömteli kifejezéssel!

Olyan korban élünk, amikor időnk percre pontosan be van osztva, elfogadottságunk, megélhetésünk eszünk függvénye; eltávolodtunk a természet ritmusától – és saját ritmusunktól is.

A várandósság alatti nagyobb nyitottság és érzékenység lehetőséget ad arra, hogy saját ritmusunkat újból megtaláljuk, belső hangunk felerősödjön, így a gyermekvárás csúcspontjára, a gyerekszülésre a számunkra legmegfelelőbb módon készüljünk fel. Ebben a belső munkában remek segítség e könyv: nincsenek benne adatok az ideális súlygyarapodásról, mint ahogy egyetlen konkrét utasítás sincs benne. Olyan, mintha egy nagyon tapasztalt barátnőddel beszélgetnél az állapotodról.

Ha várandós lennék, az első rész harmadik lépésének elolvasásával kezdeném a könyvet: Legyünk egészségesek – mert az örömteli, ösztönös szülés „megalapozása” jóval korábban történik, legkésőbb a várandósság ideje alatt. Ennek szerves része a mozgás, a relaxáció és a táplálkozás, amelyek hozzásegítenek ahhoz, hogy a várandós örömtelibb életet éljen, ösztönösebb, nyugodtabb legyen, magával nagyobb összhangban készüljön a szülésre.

Természetesen van az agyunk jóllakatására is elég információ a szülésnél ható hormonok munkájáról, arról, mi segíti és mi gátolja a munkájukat és sok-sok saját élmény, szüléstörténet.

Mentés

Mentés

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Name*

Email

Website