A használt babakocsi (is) kitűnő választás

Picture of admin

admin

Amikor megszületik a kisbaba, mindenképp szükség van valamire, amiben szállíthatod, ha közlekedsz. Ilyen eszköz a hordozókendő és a babakocsi. A bababoltok és az internetes áruházak is tele vannak jobbnál jobb konstrukciójú babakocsikkal, amelyek rengeteg funkcióval szolgálják ki tulajdonosuk igényeit, ennek megfelelően az áruk is elég magas. Bár roppant csábító a kínálat, érdemes elgondolkodni azon, valóban szükséged van-e az újonnan vásárolt babakocsira vagy inkább szétnézel a használtak között, ahol ugyanolyan jó minőségű kocsikat kapni, csak sokkal olcsóbban.

Szempontok a használt babakocsik mellett

Nem is gondolnád, hogy a babák milyen gyorsan fejlődnek, és ezzel párhuzamosan egyik napról a másikra változnak az igényeik is. Éppen ezért érdemes fontolóra venni, hogy megéri-e új babakocsira áldozni, olyan időtartamban használod-e majd, ami behozza az árát. Kiváló minőségű használt kocsikhoz lehet hozzájutni bababörzéken, -vásárokon, boltokban, az interneten vagy éppen a baráti, családi körben, és ha már nincs rájuk szükség, újból el lehet adni őket.

Tehát ha babakocsit szeretnél venni, gondold végig:

  •         hány gyermeket terveztek. Ha többet, akkor talán érdemes egy új babakocsiba fektetni az első gyermek születésekor, ám ha egy babára vágytok, akkor őt a használt kocsi is bőven kiszolgálja.
  •         milyenek az anyagi körülményeitek, mennyi pénzt tudtok babakocsira szánni. Nézd meg, hogy az új és a régi kocsi ára között milyen nagy a különbség.
  •         hol fogod használni, tárolni a babakocsit. Talán a használtan vásárolt kocsit nem félti úgy az ember, mint a vadiújat, ha a lépcsőházban vagy a közös tárolóhelyiségben tudja tárolni, amikor nem használja.
  •         számít-e neked a környezettudatosság. Ha használt babakocsit vásárolsz, nem terheled a Földet az új előállításához szükséges erőforrások használatával.

Mire figyelj vásárláskor

Például arra, hogy a használt áruk piaca nem úgy működik, mint az újaké, tehát ha felmerül az igény, nem biztos, hogy azon nyomban ki lehet elégíteni. Ezért érdemes időben elkezdeni a nézelődést, keresést, ebbe akár a családot, ismerősöket is be lehet vonni. Ha még nem tudod, hogy milyen kocsit szeretnél, bemehetsz egy bababoltba és megnézheted az ottani kínálatot, esetleg ki is próbálhatod, hogy mit tudnak az egyes modellek. Így könnyebben választasz majd a használtak közül. A használt kocsi vásárlása előtt mindenképpen alaposan nézd át a kocsit: milyenek a kerekek, mert ha kopottak, esetleg nyikorognak, akkor nem biztos, hogy jó befektetés lesz. Ha szakadt vagy sérült az ülőrész szövete, akkor is érdemes másikat választani. Ne feledd, a vevő te vagy, elsősorban a saját érdekeidet vedd figyelembe. Arra számíts, hogy várhatóan neked kell majd elmenned a babakocsiért az eladóhoz, de ez nem is baj, mert legalább alaposan átvizsgálhatod az „árut”, mielőtt pénzt adsz érte.

Picture of admin

admin

Hasonló cikkek

Pelenkabelső házilag

Mikor kisfiam, Miki Karcsi megszületett, mindenképp textilpelenkázni akartam. Kipróbáltam többfélét, és még pár darabbal ki akartam egészíteni a készletemet.  Olvasgattam az interneten, nézegettem a már meglevő pelusainkat,

Hátamon a srácom – mosható pelenkák

A mamamis pécsi hordozós és mosható pelenkázós klub megálmodója és megvalósítója Bereczki-Barna Szilvia. A klub kicsit leképezi világunkat: akad benne olyan, aki nem veszi, hanem varrja

Hátamon a srácom – MeiTai

A mamamis pécsi hordozós és mosható pelenkázós klub, melynek megálmodója és megvalósítója Bereczki-Barna Szilvia, kicsiben leképezi a világunkat: az alapítóknak, illetve a legrégebbi tagok közül