Mozi a pocaklakóról: a 4D ultrahang

Picture of admin

admin

A modern technikának, a 4D ultrahangnak köszönhetően már jóval a kisbabád megszületése előtt láthatod az arcát, arpó kezeit, megfigyelheted a viselkedését és a gesztusait, még azt is, ha esetleg éppen akkor ásít. Olyan ez, mintha egy mozit néznél leendő gyermekedről. A babamozi felvételeit örökre megőrizheted, hiszen odaadják pendrive-on. Azt azonban tudni kell, hogy ez a vizsgálat nem helyettesíti a terhességi ultrahang vizsgálatot.

Mit tud a 4D?

A négydimenziós ultrahang abban különbözik a három dimenzióstól, hogy a 3D-ben megjelenített síkokat már mozgásban is láthatjuk. A negyedik dimenzió tulajdonképpen az idő, a folyamatosan frissülő képekkel mozgóképet látunk. A 4D-s ultrahanggal tehát valós időben láthatjuk a baba mozgását, testhelyzetét és akár az arckifejezését is. Ezzel a vizsgálattal igen jó felbontású, nagyon részletes és tiszta képeket lehet megjeleníteni, ezért számos rendellenességet is ki lehet szűrni.

Hogyan történik a 4D ultrahang vizsgálat?

Az általában félórás vizsgálat úgy zajlik, mint egy terhességi ultrahang: a kismama a vizsgálóasztalra fekszik és a pocakjára egy speciális ultrahang zselét kennek, ez biztosítja, hogy a készülék által kibocsátott hullámok és a testből visszaérkező jelek ne torzuljanak. A készülék vizsgálófejével aztán finoman végigsimítják az anya pocakját. Érdemes tudni, hogy az ultrahang vizsgálat semmilyen sugárzással, kockázattal nem jár, nincs káros mellékhatása, és korlátlanul megismételhető.

A várandósság melyik időszakában készüljön a 4D-s mozi?

A babamozi felvételeinek elkészítéséhez a 25-35. terhességi hét közötti időszak a legideálisabb. Ekkor már szépen kifejlődik a baba, de a hasfal még nem túl vastag és megfelelő a magzatvíz mennyisége is.

A várandósság 16. hetétől már meg lehet határozni a magzat nemét ultrahanggal, a 20-30. hét között már jól kivehetők a baba arcvonásai, még a mosolya is.

Mit érez a magzat a 4D-s ultrahang alatt?

A vizsgálat valószínűleg nem zavarja a pocaklakót, bár a reakcióiból sejthető, hogy észleli a vizsgálatot. Vannak olyan vélemények, hogy az ultrahang felmelegíti a magzatvizet, ezt érzékeli a baba, ezért is számolnak be sokan arról, hogy a baba a karját az arca elé tartva védi magát, elbújik az ultrahang elől.

Mi, magunk is kiépíthetünk érintésen vagy meditáción alapuló kapcsolatot a babánkkal. Nincs ehhez szükség semmi másra, csak egy kis nyugalomra. Helyezkedj el kényelmesen, hunyd be szemed, és figyelj befelé! Beszélj a babádhoz, ha ez jól esik neked, vagy csak próbálj ráhangolódni. Azok a kisbabák, akik rendszeresen viszonozzák édesanyjuk, édesapjuk érintését, visszahúzódnak, ha számukra idegen érinti a pocakot.

Picture of admin

admin

Hasonló cikkek

Pelenkabelső házilag

Mikor kisfiam, Miki Karcsi megszületett, mindenképp textilpelenkázni akartam. Kipróbáltam többfélét, és még pár darabbal ki akartam egészíteni a készletemet.  Olvasgattam az interneten, nézegettem a már meglevő pelusainkat,

Hátamon a srácom – mosható pelenkák

A mamamis pécsi hordozós és mosható pelenkázós klub megálmodója és megvalósítója Bereczki-Barna Szilvia. A klub kicsit leképezi világunkat: akad benne olyan, aki nem veszi, hanem varrja

Hátamon a srácom – MeiTai

A mamamis pécsi hordozós és mosható pelenkázós klub, melynek megálmodója és megvalósítója Bereczki-Barna Szilvia, kicsiben leképezi a világunkat: az alapítóknak, illetve a legrégebbi tagok közül