Szoptatós melltartó

Picture of admin

admin

Miben jobb a szoptatós melltartó a hagyományosnál?

Amikor kisbabát vársz, már ez elejétől kezdve sokszor összerakod fejben, hogy mire lesz szüksége az újszülöttnek, pl. milyen berendezés kerül a babaszobába. Kevesebbszer jut eszedbe, hogy a magad számára is érdemes beszerezni olyan praktikus kiegészítőket, eszközöket, amelyekre mindenképp szüksége lesz a szülés után egy újdonsült anyának. Hiszen a te jólléteden múlik a baba és a család jólléte is.

A szoptatós melltartó nem luxus!

A várandósság alatt megnő a melled, felkészül a kisbabád táplálására és ez a rövid idő alatt bekövetkező változás megterheli az emlőben lévő kötőszövetet. Ha pedig a kötőszövet függesztő rendszerében található kollagén rostok megnyúlnak, esetleg elszakadnak, a mell elveszti tartását és megereszkedik, megjelennek rajta a terhességi csíkok, amit más néven striának nevezünk. A nagyra nőtt, nehéz emlők miatt váll- és hátfájdalom, izomfeszülés is kialakulhat.

Hosszú távú befektetés

A szoptatós melltartó ugyan költséges, de igencsak megtérülő befektetés, már a várandósság idején érdemes beszerezni. Elsősorban a babázós időszakban tesz jó szolgálatot, addig viselheted, amíg szoptatsz, tehát akár évekig is az egyik meghatározó ruhadarabod lehet. Ma már nagyon csinos, igazán nőies, csipkés szopis melltartókat is lehet kapni, amelyekről csak az avatott szem mondja meg, hogy lecsatolhatók. Léteznek sport szoptatós melltartók is, merevítő nélkül, különleges elasztikus anyagból fém huzalok és irritáló varrás nélkül. A lényeg, hogy kényelmes, könnyen kikapcsolható legyen és biztosítsa a megfelelő tartást.

Hogyan válassz jó szoptatós melltartót?

A várandósság alatt egy kosárméretet nő a mell, és ha ideális a súlygyarapodásod, a szülés után további még egy méretet. A helyesen kiválasztott melltartóban kényelmesen elférnek a mellek, sehol sem szorít és illeszkedik a mell adottságaihoz, formájához. A szoptatós melltartók mellkosarait puha mellemelőkkel, speciális lágy merevítőkkel alakítják ki, ügyelve arra, hogy még a varrások se irritálják az érzékeny bőrt és mellbimbót. Ezért sok varrás nélküli modellt is lehet kapni. Ezeknek a melltartóknak minden esetben széles, puhán párnázott vállpántja van, amely a váll, a tarkó és a nyaktájék tehermentesítésére szolgál. Anyaguk a legtöbb esetben mikroszálas, ez nem tárolja, hanem elvezeti nedvességet a bőrről.

A méretet úgy tudod meghatározni, hogy megmérd a mellkerületedet a mell legkiemelkedőbb pontjánál, majd a mell alatt. A melltartó nagyságának számát a mell alatti méret adja: 75-80-85 stb. A kosár nagysága a mellkerület és a mell alatti méret különbsége, a kosarat A, B, C, D, E, F, G, H betűkkel jelölik.

Picture of admin

admin

Hasonló cikkek

Pelenkabelső házilag

Mikor kisfiam, Miki Karcsi megszületett, mindenképp textilpelenkázni akartam. Kipróbáltam többfélét, és még pár darabbal ki akartam egészíteni a készletemet.  Olvasgattam az interneten, nézegettem a már meglevő pelusainkat,

Hátamon a srácom – mosható pelenkák

A mamamis pécsi hordozós és mosható pelenkázós klub megálmodója és megvalósítója Bereczki-Barna Szilvia. A klub kicsit leképezi világunkat: akad benne olyan, aki nem veszi, hanem varrja

Hátamon a srácom – MeiTai

A mamamis pécsi hordozós és mosható pelenkázós klub, melynek megálmodója és megvalósítója Bereczki-Barna Szilvia, kicsiben leképezi a világunkat: az alapítóknak, illetve a legrégebbi tagok közül